woensdag 14 januari 2015

3. Waarom bevat mijn hertenworst spek van het varken?

Het hert in zijn natuurlijke habitat, is een dier dat constant in beweging is, dat veel ruimte nodig heeft om voldoende water en voedsel te krijgen. Deze voortdurende beweging heeft twee gevolgen: het grote aantal ongelukken wegens aanrijding met een hert die gebeuren in gebieden waar herten in overvloed zijn (in Los Yebenes is het niet moeilijk iemand te vinden wiens auto vernield is geweest door een springend hert). En verder dat hertenvlees zeer mager is, oftewel dat het weinig vet bevat.

Mensen die niet gewend zijn aan wild hertenvlees kunnen hierdoor een zekere taaiheid opmerken die niet gevonden wordt in ander vlees. Er zijn bovendien duidelijke verschillen naar geslacht en leeftijd. Het vlees van de mannetjes is harder dan dat van de vrouwtjes. Maar wat toch de meest de hardheid van de spieren beinvloedt is de leeftijd. 

Het vlees van een volwassen mannetje kan soms te stug zijn. Om die stugheid te voorkomen wordt spek van het varken toegevoegd aan het hertenvlees en het resultaat na het rijpingproces is de lekkere, smeuïge, zachte hertenworst waarvan u bij ons kunt genieten.


Deze spaanse lekkernij is te vinden in onze winkel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten